Што прије наставити изградњу Бањског комплекса “Слатина”

19.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће бити разрађен оперативни план и прибављене све грађевинске дозволе да би што прије био изграђен нови дио Бањског комплекса “Слатина”.

“Радићемо по најбољем могућем стандарду, изградити нове кракове канализације, воде, пречистача”, рекао је Додик новинарима након презентације планова за наставак изградње Бањског комплекса “Слатина” у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”.

Он је додао да ће у пројекту учестовати републичке институције, али и потенцијални инвеститори и банке.

“Мислим да ћемо већ данас знати када ћемо полагати камен темељац и када би отприлике ти радови требали бити завршени. Ја нисам за то да се ради десет година, већ у најкраћем могућем року. За обимне финансије овдје морамо да тражимо најбоље кредитне аранжмане. Можемо да то завршимо за три или четири године, а кредити на десетак и више година би били нешто што можемо да истрпимо – и Република и овај центар”, истакао је Додик.

Додик је потврдио да ће Република Српска наставити улагати и у остале бањске центре као што су бање Кулаши, Врућица, Мљечаница, вишеградска, те Дворови.

Планирано је да се бањски комплекс “Слатина” простире на око 100.000 метара квадратних објеката и 84.000 метара квадратних парковских површина. Комплекс ће имати централни павиљон у којем ће бити угоститељски садржаји, затим конгресну салу, видиковац, хотел са велнес садржајима и затворени базен.

Предвиђено је да комплекс има и терапијски парк са уређеним стазама, пратећим садржајима и спортским теренима, објекте за медицинску рехабилитацију, наткривени паркинг и централну гаражу са 505 паркинг мјеста, технички павиљон и централну кухињу.

(Срна)

Подијели: