Турској потребан предсједник попут Ердогана

10.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик дао је пуну подршку актуелном предсједнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану на предстојећим предсједничким и парламентарним изборима у тој земљи, истакавши његову улогу и ангажованост на очувању мира и безбједности у региону.

– Предсједник Ердоган је човјек мира и разговора, који је чврсто опредијељен за стабилизацију прилика у региону и свијету. Такође, он је један од лидера с којим дијелимо важне ставове, а посебно цијенимо његов став о поштовању Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ – рекао је Додик Срни.

Он је указао и на Ердоганов пријатељски однос према Републици Српској и БиХ, без стављања на било чију страну, као и његову подршку дијалогу домаћих политичара, а не наметању рјешења и мијешања у унутрашње ствари.

– Стога позивам држављане Турске који су поријеклом са наших простора да свој глас на изборима 14. маја дају предсједнику Ердогану, који је у протеклом периоду потврдио своје лидерство бригом за своју земљу. Захваљујући његовој упорности, патриотизму и одлучности, Турска је данас напредна и модерна земља – оцијенио је Додик, изразивши увјерење да су држављани Турске свјесни да им садашњи предсједник може обезбиједити дугорочну стабилност и просперитет.

Подијели: