У години када је највише новца издвојено за пољопривреду, протести потпуно неоправдани

07.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су протести пољопривредника у Бијељини и у Козарској Дубици потпуно неоправдани у години када је највише новца издвојено за пољопривреду што су, како је рекао, тражили управо пољопривредници Семберије.

“Од свих тих трактора који тамо долазе, држава је сигурно инвестирала 40 одсто донације да се они купе, али не да ходају по улицама него да раде у пољопривреди”, рекао је Додик новинарима у Приједору одговарајући на питање о протестима најављеним за данас.

Он је навео да је немогуће не платити обавезе држави, а тражити да се исплати све и један фенинг подстицаја као што је пољопривредницима исплаћен.

“У /Козарској/ Дубици рјешавамо то питање. У Дубици има највећи број људи који су добили у закуп или концесију пољоприврдно земљиште. Има један број који је незадовољан и рјешавамо то питање. Министар је добио налог да се види да се то питање ријеши и ријешићемо то питање”, најавио је Додик.

Он је поновио да су протести непотребни.

“Ти људи неће то рјешавати на тај начин. И нема потребе да на тај начин рјешавати јер је то питање које и ја знам и ја хоћу да се то питање ријеши. Уколико буду излазили на улице, неће се ријешити”, додао је Додик.

(Срна)

Подијели: