У Сарајеву мисле да ће им неко други направити државу

28.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да у Сарајеву све вријеме мисле да ће им неко други направити државу.

– Ови из ФБиХ све вријеме мисле да ће њима неко други наметнути државу онако како њима одговара. Свих ових година су пробавали, па не иде. Треба да примијете само једну ствар и одговор је на то двотрећинска већина у парламенту Српске, али они желе да кажу да је Милорад Додик тај који врши притисак. Је ли вјерујете да је могуће да Милорад Додик натјера опозицију да гласа за оно што је у интересу Републике Српске – упитао је Додик.

Он је истакао да двоотрећинска подршка Закону о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске јасно показује став српске и њених институција о овом питању.

 

– Они то све своде на Милорада Додика. Није то проблем, не бјежим ја од тог. Они имају девет судија, два би требало да буду из Републике Српске. Они дају неки легитимитет томе, а ништа нису могли да ураде до сада – рекао је Додик.

Додик је поновио да Република Српска ничим није нарушила Дејтонски мировни споразум и да неће успјети покушаји застрашивања који долазе од америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија.

Подијели: