Учинити више напора у васпитању дјеце

07.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да родитељи, просвјетни радници, институције и цјелокупно друштво заједно морају учинити више напора у васпитању дјеце да би добили здраве генерације.

– Позивам родитеље да уложе додатни напор у васпитање дјеце, да прате шта се дешава на друштвеним мрежама и дјеци ограниче приступ садржајима на интернету који могу негативно да утичу на њихов развој – навео је Додик.

Додик је у ретроспективи протекле седмице на свом Инстаграм профилу подсјетио да је, након трагедије у београдској школи “Владислав Рибникар”, одржана ванредна сједница Владе Републике Српске на којој је дефинисан низ мјера које ће бити предузете ради повећања безбједности у школама, али и да се забрани уношење мобилних телефона на наставу.

– Није довољно само присуство полицајца, већ ћемо увести ванредно и редовно тестирање дјеце на евентуално конзумирање опојних дрога и донијећемо ригорозне мјере за оне који их користе – истакао је Додик.

Он је додао да примат треба дати образовним радницима и из закона избацити све оно што умањује њихову образовну функцију и што их ставља у подређен положај у погледу дисциплине према ономе што дјеца чине у школама.

Додик је поручио да се ауторитет учитеља и наставника мора вратити на ниво другог родитеља.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Предсједник Српске подсјетио је да је протекле седмице разговарао са министром иностраних послова у Савјету министара Елмедином Конаковићем и да су се сагласили да питања која су развојног карактера у БиХ не би требало да буду условљавана и да се о успјеху може говорити само онда када се дође у ситуацију да нико не оспорава ниједан развојни пројекат.

Додик је напоменуо да је имао велику част и привилегију да са супругом Сњежаном буде кум Храма Свете Тројице у Александровцу, чије је темеље освештао Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем.

Подијели: