Успјешна посјета Русији и Азербејџану

27.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су његови састанци у Русији и Азербејџану били веома успјешни и да је Српска показала свој значај кроз те састанке.

Додик је рекао на конференцији за новинарима у Бањалуци да су ти састанци били прилика да Република Српска сагледа важне детаље политика које се воде у Русији и Азербејџану.

Кључан је, истакао је Додик, био састанак са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином са којим се до сада састао двадесетак пута.

Он је додао да је разлика посљедњег састанка у односу на претходне ситуација у Украјини.

“Моја улога као предсједника Републике Српске је да не затварам врата било коме. Русија је гарант Дејтонског споразума. Она је као чланица Савјета безбједности увијек чула наш глас”, рекао је Додик.

Он је истакао да је током састанака Москви чуо да је Република Српска стратешки партнер Руској Федерацији те додао Српска неће напустити Русију која је у континуитету помаже.

Он је рекао да је са Путином разговарао о бројним питањима.

“Разговор је трајао преко сат времена. То је био дијалог о различитим питањима. О нашим билатералним односима, о размјени ставова”, рекао је Додик.

Подијели: