Васкрс да дочекате и проведете у духу вјековне традиције нашег народа

13.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом највећег хришћанског празника Васкрса, упутио је честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима.

“Поводом наступајућег и сверадосног празника Васкрсa упућујем срдачне честитке и желим да ово празнично вријеме дочекате и проведете у духу вјековне традиције нашег народа.

Христово васкрсење промијенило је историју људског рода. Човјек је кроз васкрслог Христа задобио наду и постао саучесник у побједи добра над злом. Посебно то разумијемо ми на овом страдалном простору, у Републици Српској, Србији и гдје год да наш поносни народ живи.

Васкрсење  нас подсјећа на темељне вриједности и истине нашег народа, да су градитељи увијек јачи од рушитеља, да су ствараоци јачи од уништитеља,  утврђује нас у вјери и љубави, у правди и истини, у породичним вриједностима, у сваком добром и честитом дјелу.

Окупљен око Цркве и наше Републике Српске, створене на страдању у Доњој Градини, Јасеновцу, Пребиловцима, Ржаном Долу, Старом Броду, Казанима, Подрињу, Петровачкој цести и другим голготским мјестима, српски народ је увијек имао снаге да свакодневно улаже напоре за општи напредак и опстанак на овим просторима.

Са жељом да ове празничне дане проведете окупљени око својих породичних заједница и трпеза уз молитву и здравицу и за нашу Републику Српску, која је главни и једини гарант нашег опстанка, поздрављам вас сверадосним поздравом:

ХРИСТОС ВОСКРEСЕ – ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ”, наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Подијели: