Важно што се у стратегији одбране Србије каже да ће бранити Србе гдје год се налазе

22.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је веома важно што се у војној стратегији одбране Србије каже да ће Србија бранити Србе гдје год се они налазе и да је за Републику Српску важно да може да буде сигурна у то да у крајњој инстанци потребе за подршком може на то рачунати.

Додик је изразио понос због чињенице да је данас у Батајници присуствовао приказу способности Војске Србије.

– Овдје сам да честитамо Дан Војске Србије и веома сам задовољан чињеницом, а долазим овдје годинама, да видим напредак који готово лаици могу да установе и да виде како се тај напредак остварује. Када видим ону срамоту од Оружаних снага БиХ и кад видим ову снагу овдје, наравно да у мени изазива понос што припадам српском народу и што српски народ има способност да брани своју слободу – нагласио је Додик.

Коментаришући оптужбе бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића на његов рачун, Додик је рекао га Бећиревић не занима и да неће да прати његову породичну генезу.

– Сто одсто је био неки тамо који је прихватио ислам и напустио своју прву вјеру – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, наравно да се Бећировић сада тако понаша и не може друкчије то да се види.

– Моји нису хтјели и моји су остали, били су прво на подручју Конавла, па су отишли у Србију, још давно, прије 200-300 година, па су из Србије отишли за Книн, из Книна у Дрвар, па су из Дрвара дошли у Лијевче поље. Тако су се моји борили против тих Бећировића из прошлих вијекова – навео је Додик.

– Они кажу нама да смо босански Срби, а кад ми кажемо да су они српски муслимани, онда се читав свијет дигне на нас како ми омаловажавамо некога – рекао је Додик и додао да “имамо вољу да бранимо нашу слободу и нашу територију”.

Он је упитао шта су друго муслимани у БиХ него бивши Срби.

– Оно што су они нама урадили у прошлим деценијама, јесте да су нас потпуно девастирали са становишта намјенске производње, са становиштва војске. Имамо по Дејтону и по Уставу право на Војску Републике Српске и то су нам отели насиљем које су спроводили, тај НАТО који нас је раније бомбардовао и све политике од америчке до европских и тако даље, али то није умањило нашу вољу да бранимо оно што имамо и наставићемо то да радимо – истакао је Додик.

Подијели: