Зашто Никшић и Конаковић ћуте на огавне изјаве Бећировића?

09.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик реаговао је на изјаве министра спољних послова БиХ Елмедина Конаковића и предсједника СДП-а БиХ Нермина Никшића, истакавши да они ћуте док се, како је рекао, из Сарајева пљује по Републици Српској.

Додик је рекао да свака лоша акција из Федерације БиХ произведе реакцију у Републици Српској.

Коментаришући Никшићеву изјаву да је Додик поново васкрсао идеју подјеле БиХ иако је потписан споразум који је показао да се може радити у интересу свих грађана у БиХ, Додик је рекао да ни он није замишљао договор о формирању заједничких институција на начин да се у Сарајеву ћути на, на примјер, антиуставне и антидејтонске изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића.

– Вјероватно би било мање неспоразума да су се Никшић и Конаковић прије неколико дана удостојили да било шта кажу на огавне изјаве Бећировића. Они ћуте када се пљује по Републици Српској – рекао је Додик, преноси РТРС.

Одбацио је Никшићеве тврдње да Федерација преко расподјеле заједничких прихода финансира Српску.

– Каква је то његова математика? Могу и ја извести математику да је нама ФБиХ дужна 100 милијарди због штете коју нам праве сваке године јер не можемо да се развијамо због њиховог менталитета мржње према нама – рекао је Додик.

Подијели: